dilluns, 12 d’octubre del 2009

UTÒPIC?

Aquest post completa el que vaig escriure despús-ahir. O el complementa. El que vull contar és que ahir, 10 d'octubre, vaig estar a l'Alcúdia. Hi vaig pràcticament cada dia, però ahir la visita era per una causa concreta: veure els castells. Hi actuaren els Negrets de l'Alcúdia, els Castellers de la Vila de Gràcia, els Minyons de Terrassa, i La Mojiganga de Titaguas. Presidint la plaça, a la façana de la Casa de la Cultura, una quatribarrada de considerables dimensions. A l'Ajuntament del poble, una altra, que rodava tota la balconada de la primera planta. Pocs dies abans, el 2 d'octubre, el Correllengua arribà al poble de la mà del Bloc de Progrés Jaume I, i hi va haver una recepció oficial i institucional de la Torxa de la Flama de la Llengua a l'ajuntament.

Quatribarrades, correllengües, castellers catalans... La gent del poble deu anar molt cremada amb l'alcalde i els concejals. Sí. Alguna, sí. Indignadíssima. Una colla que no ha votat els actuals dirigents ni els votarà mai. Però no han deixat de votar-los per tot açò que us conte, sinó perquè, simplement, són d'una altra corda. La resta del poble sí que els vota: majoria absoluta del PSPV (ací sí, PSPV) des l'any 78. Ergo, tot això, no espanta els vots. Només podria espantar els vots d'alguns que no els votarien mai, de cap de les maneres. I governar bé i per al poble, sembla que n'atrau.

2 comentaris:

Francesc Vera ha dit...

Urbà, crec que has donat en el clau.

TdlH ha dit...

Sí, sí, molta cultura i mol' bon rôllo, perô encâ mos falten dos infrâstructures bàsiques que deuria tindre tot poble valencià: un trinquet... i una casa de putes!