dijous, 8 d’octubre del 2009

SÓN JUSTES LES OPOSICIONS?

L'enquesta de la dreta se'ns ha fet una mica antiga. Entre unes coses i unes altres està penjada tres mesos. Recapitulem, doncs.
De vint-i-nou vots, la qüestió que fa referència al fet que estiguen manipulades o no està quasi al 50%. La meitat pensa que no, i l'altra meitat que sí (15 a 14). Quant al fet que les proves siguen les més adequades, el resultat és rotund: 24 (88%) vots que no i 5 (12%) que sí.
Dic la meua. Estic convençut que no hi ha trampa. Almenys a les de Llengua i literatura valenciana, que són les que conec. M'han comentat que en altres especialitats és diferent. No ho sé, però el sistema es garantista i hi ha poc de lloc per a la trampa. I si algú en fa, per a alguna cosa estan els altres quatre membres del tribunal: per denunciar-ho. Pel que fa a si les proves són les adequades o no, jo també crec que no són les adequades. El problema és que tampoc sabria dir quin mètode empraria.
S'accepten suggerències.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla positiu el repartiment de places per tribunals que ha acabat amb els tribunals-xollo.

D'altra banda cal pensar que gran part dels votants són alumnes teus sense plaça, ergo...les oposicions són injustíssimes. Pensaran el mateix si aproven enguany?

Salva Pérez ha dit...

Anem a veure, Anònim: els alumnes d'Urbà que no han tingut plaça no tenen dret al vot, segons tu? Creus que tenen menys capacitat de raciocini que un altre votant? Tenen menys capacitat que, per exemple, tu?
No conec els alumnes d'Urbà, però, si més no, no tinc notícia que opinen a blocs aliens desqualificant la capacitat de decidir dels altres. Si ja ho diu Urbà: si el món fóra un ou...

Príncep de les milotxes ha dit...

És ben feta l'apreciació de Salva sobre l'anònim. Però el que em pregunte Urbà es, per què serveix una enquesta com aquesta tan general.
Si ho fas perquè participen al blog val,; però tu i jo sabem que no canviarem gaire coses.
Jo també he estat de tribunal d'Oposicions, ja fa anys, no de valencià sinó de filosofia, i alguna manera de triar els millors ha d'haver-hi; i quan dic "millors", ho dic entre cometes; Qui sap si els qui som tribunal de vegades també som els millors o estem en el millor moment de qualificar els opositors...
Com dius, Urbà, jo no ho tinc molt clar sobre el mètode més adient... Esperem una ment privilegiada que ens ho aclarisca?
Una abraçada...

departament valencià ha dit...

Anònim, alguns deuen ser opositors sense plaça, i d'altres amb plaça. Evidentmentla perspectiva canvia, però tothom té dret a dir la seua.
Salva, sempre dic que la diferència entre un funcionari de carrera i un opositor és haver aprovat les oposicions o no, i que la diferència, quant a capacitat, és insignificant, tot i que aprovar-les suposa un gran descans.
Príncep, el nombre de lectors em dóna exactament igual: fa temps que és invariable. Setanta o vuitanta persones que el segueixen habitualment (que són els que m'interessen) i cada dia un grup de despistats que entra i surt en menys de quinze segons. I, com dius, alguna cosa s'ha de fer per seleccionar la gent. I també és cert que des de l'altre costat es veu d'una altra manera. Molt sovint es tracta injustament els membres del tribunal, fins i tot de vegades per part d'opositors que els hauria de caure la cara en terra de vergonya si foren conscients del que han fet. Però també és cert que per als opositors és un tràngol que comporta molta tensió i jo, personalment, els ho disculpe pràcticament tot.
Una abraçada als tres.

Salva Pérez ha dit...

Urbà, conteste per si no s'ha entés bé el que volia dir: que els opositors, com els aprovats, com totes les persones, tenen capacitat de raciocini, per opinar sobre tot els temes.
No parlava d'altra capacitat sinó de la d'opinió, capacitat que entenc que Anònim nega.