dimarts, 19 de gener del 2010

GALLINES SENSE OU

M'ha passat amb dos llibres consecutius. Els dos de grans autors, admirats per altres obres. Senzillament, la gallina no tenia ou. És ha dir, han bastit una novel·la a partir del no res, d'una història que no donava per fer-la. Han posat el nom a la portada, han parit una prosa barroca i pretensiosa sota la qual no hi havia res, i han venut mils de milers de llibres. Foc d'encenalls. Crec que no en tenen cap necessitat, ni econòmica ni artística. Què els ha passat? Potser tenen un contracte amb alguna l'editorial que els obliga a publicar cada X temps? Contraproduent. M'ho pensaré molt abans de torna a gastar diners i perdre temps en obres posteriors. O no, perquè no escarmente, i com jo n'hi ha molts. Potser siga per això que el negoci els funciona.

6 comentaris:

kweilan ha dit...

I quines novel.les són?

ginjol ha dit...

Uff, Kweilan! Són dos gurus, els dos estrangers. Un escriu en portugués i l'altre en castellà. I els dos són premis Nobel. Endevina.

Jesús Párraga ha dit...

Eça de Queiros i Jacinto Benaventem, eh que sí?

Pel que fa a Sara Mago, jo des de que vaig fer la penitència de llegir "El evangelio según Jesucristo" vaig fer la promesa de no llegir més aquest autor (per a redimir-me vaig llegir "Figuras de la Pasión del Señor" de Gabriel Miró... una meravella). L'altre deu ser Márquez, però eixe el tinc una mica abandonat.

He encertat, eh, eh?

Jobove - Reus ha dit...

dono una ullada al teu blog

una salutació des de Reus

Salvador Macip ha dit...

Jo vaig tenir recentment una sensació semblant amb un Nobel curiosament també portugués... Per desgràcia és una cosa que passa sovint.

kweilan ha dit...

Si un és el Saramago et puc dir que no he llegit pràcticament res -només la caverna- d'ell perquè em costa i no m'agrada. El que escriu en castellà...alguna altra pista?