diumenge, 19 d’abril del 2009

TROSSOS I MOSSOS 12

Aquesta mateixa setmana he publicat el resultat de l'enquesta sobre la millor obra de LIJ. La guanyadora, El petit príncep. Casualment, Jesús M. Tibau en parla al seu bloc Tens un racó dalt del món. Podeu llegir el post pincant ací.

A Vent de Cabylia trobem un (interessant) debat, amb text de Baydal i comentaris de gent diversa, sobre la partició del País Valencià en cinc governacions. Jo no ho tinc clar: les governacions em semblen tan artificials com les províncies. Això sí, eliminen la identificació dels territoris amb les ciutats que en són capitals, i, en passar de tres a sis, poden aproximar els centres de poder als ciutadans. Sobre les Diputacions i el valencianisme, n'és el títol.

Al bloc del grup de teatre L'últim toc podeu veure un vídeo promocional del seu nou espectacle, La mirada del primat. La veritat és que són aficionats només perquè no viuen del teatre, però en cada nou muntatge escalen uns quants graons. Endavant, amics.

A Tirant a fotre, una història real i ben tendra. Com diu VK als comentaris, queda demostrat que els bascos i els d'Algemesí naixen on els dóna la gana. El meu poble a les terres de les Garrigues, porta per títol.

2 comentaris:

Vent d Cabylia ha dit...

Jo és que fins i tot no parlaria de "governacions" per no concedir excessiva importància a cada partició. Particularment considere que seria millor uns noms plenament asèptics, com els que empra la mateixa Viquipèdia ("comarques del nord", "de l'interior", "del Túria-Xúquer", "centrals", "del sud" i "Ciutat de València"), per tal d'evitar els problemes que ja coneixem. Cada part constituiria, doncs, una "agrupació de comarques", un "districte" o alguna cosa pareguda.

ginjol ha dit...

És una bona solució. Altrament, en ben poc de temps el concepte "governació" esdevindria equivalent (o molt similar) a l'actual "provincia".