dimarts, 16 de setembre de 2008

ROMANÇO LITERARI 3 / DE "BOLOS" (o de com Genette i Todorov se'n van a fer la mà agafats de la ídem)


Inici de curs, en institut nou. Inici de grup de preparació d'oposicions, amb gent nova i tot el material per revisar. És a dir, vaig de bòlit. A més d'això tinc altres compromisos adquirits anteriorment. De tal manera que m'he posat a organitzar (mínimament) l'agenda i m'he tirat les mans al cap. Mare de Déu! Divendres 26 de setembre tinc la presentació de Plagis a Alginet, llibre que presentaré també a Terrassa el 9 d'octubre i, possiblement, a Sóller, en data per determinar. Entremig, he de participar en una taula redona sobre foment de la lectura a Almussafes, el dia 1 d'octubre. Al novembre em va pel cap que un grup de teatre vol estrenar una dramatització d'alguns relats de Femení singular. Al gener, per deferència d'Alícia Alcaraz, estaré al Club de Lectura de l'IES Clara Campoamor d'Alaquàs, també per parlar de Femení. I ja s'han posat en contacte amb mi d'alguns altres llocs perquè presente o parle de Plagis. És a dir, que les recialles de Femení singular s'han enganxat amb el començament de Plagis. Sincerament, és una sort. No patiu que, com que no sé dir que no (ni vull, de moment), estic a la disposició de tothom per a tot allò que faça falta. Això sí, rodaré més que el bagul de la Piquer. Per cert, que el que veiue a la foto és l'autèntic. La foto l'he robada de la xarxa, com tinc per costum des que vaig començar a utilitzar material d'altri per confegir Plagis. A veure si la cosa no deriva en cleptomania. Tot siga que un dia em tanquen a la pressó, però de moment jo vaig fent.

Més coses. La veritat és que sempre m'ha picat la curiositat de saber què pensa la gent de les meues obres. L'amic JC, de Tirant al cap, ha fet que s'accentue aquesta curiositat, amb el comentari a un altre post que podeu llegir ací. La veritat és que, per qüestions professionals estic molt acostumat a llegir als comentaris de text allò de fragment literari, per la qual cosa és impossible la interacció entre emissor i receptor... A fer la mà Genette i Todorov! Jo vull fer possible aquesta interacció, que més aviat serà una retroalimentació. De tot s'aprén. Per tant us convide a dir la vostra, a comentar el que us vinga de gust de Plagis, que és la novetat, però també d'altres obres meues. Estic disposat a acceptat qualsevol crítica o comentari, fins i tot si és positiu. Està molt bé això de m'ha agradat molt, m'ho he passat molt bé, però si voleu aprofundir-hi, ho podeu fer. Aclariré (si puc) qualsevol cosa que em vulgueu preguntar. A veure qui dispara primer.
P.D: Perdó per la irreverència (que a alguns, especialment entre els filòlegs més canònics, els semblarà més aviat una heretgia) cap a Genette i Todorov, als qual m'estime molt. La cosa, però, ha vingut així, i només em resta afrontar-ho amb convicció.