dissabte, 9 de febrer del 2008

VERGONYA D'ALTRI




Confesse que no sóc massa chauvisnista. M'agrada el meu poble, per la senzilla raó que és el meu. Si fóra d'un altre poble, m'agradaria pel mateix motiu. Però la veritat és que em desperta la curiositat el fet de veure notícies en premsa que hi fan referència. Avui n'he trobat a molts periòdics (Levante, El País, El Mundo, Información) i a la premsa digital (Panorama actual, Vilaweb), i també n'he escoltat a la ràdio. Potser algú pense que es tracta d'algun homenatge a velles glòries locals de l'esport, com el pilotari Juliet o els jugadors de futbol de primera divisió Alfredo Greus, Edmundo Juan o Regino Bosch. Algú pot anar encara més enrere i pensar en alguna cosa relacionada amb el músic Pascual Pérez Choví, o amb Vicent Greus, magistrat i lletraferit. Algú altre pot haver pensat que la notícia és més actual, i que es deu tractar d'alguna cosa relacionada amb la nominació als Goya de la maquilladora Anna Lozano, o, també relacionat amb el cinema, té a veure més aviat amb el perruquer Vicent Gaya, o amb el decorador Ferran Sánchez. O la cosa va de ciència i parla d'algun nou estudi o publicació del físic Baltasar Beferull, o amb quelcom relacionat amb l'astronàutica en què de segur que David Iranzo ha ficat la cullerada. Potser el tuacte vaja pel vessant artístic, i es tracte d'una nova publicació de Josep Lozano, o de Vicent Simbor, o d'Alan Greus, o de Xavier Vidal, o de Merxe Guillén (o meua, fins i tot, si se'm permet la pedanteria de parlar de mi mateix). O d'una notícia d'arts plàstiques relacionada amb José Espert, o amb Manolo Blanco, o amb Llúcia Bosch, o amb Benito Botella. Qui sap si no es deu tractar d'algun escriptor o pintor que no han nascut al poble, però hi viu, com ara Ferran Cremades o Joan Verdú. Que Ismael Latorre no haurà preparat una nova exposició amb fotos del seu monumental arxiu fotogràfic? Que no deu ser una notícia musical relacionada amb Remigi Palmero? Si la cosa va música, també tenim un grapat d'instrumentiste i professors de conservatori escampats pel món, com l'oboè Àngel Ruiz, el saxofonista José Carlos Luján o la flautista Rosa Maria Espert... Com que s'està jugant la Copa de Bàsquet, potser parlen de Félix Herranz, campió del món junior al Mundial de Portugal (crec que el guardó més important que ha obtingut mai un alginetí), o de Carles Bivià, jugador d'elit. Igual va i parlen del Guillen Alginet, l'equip de bàsquet que juga en la lliga EBA i que després de quatre victòries consecutives s'adreça directe a la salvació (de segur que l'aconsegueix!), o de la UD Alginet, que està fent un paper digne en el seu retorns a Preferent (però hem de tornar a guanyar ja, si no volem parit al final!).


Rotundament no. La notícia va per un altre costat: La Genialitat (sic) Valenciana dóna deu dies per tancar els repetidors de TV3 d'Alginet, la serra Perenxisa, i la Llosa de Ranes. La veritat és que no sé si sentir vergonya d'altri o enviar-ho tot a fer la mà. Millor una barreja: enviar a fer la mà els que em fan sentir vergonya d'altri.



PD: Després de rellegir l'apunt, crec que sí que sóc una mica chauvisnista. I de segur que m'he deixat algun il·lustre païsà (més de tretze mil, perquè per a mi tots els alginetins ho són). Si algú s'anima a apuntar-ne els noms, promet d'ampliar la llista.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Remigi Palmero.
Salut!

Anònim ha dit...

No conec ningú d'Alginet, però m'apunte a això d'enviar a fer la mà els bàrbars de la Generalitat. Quina poca vergonya!

Anònim ha dit...

Hola un altre cop. T'he atorgat el premi Art i Pico, si et ve de gust continuar la cadena, al meu bloc trobaràs la informació.

Anònim ha dit...

(BORO) Hola, en l'altre article es va produir una confuió divertida, jo et preguntava per JAUME Benavente, je, je, ha estat divertit el malentès!!

ginjol ha dit...

Boro, ja m'estranyava que em preguntares per don Jacinto, però... Del Jaume Benavente no he llegit res. Sorry.

Anònim ha dit...

no te has entrat en el mon de la pintura¿eres selos?