divendres, 23 de novembre del 2007

ESCRIPTORES DE LA RIBERA

Un parell de dies sense escriure, però és que entre unes coses i unes altres no he tingut temps. De sarau en sarau, com si fóra dolçainer. Ahir vaig anar al Club de Lectura del Bloc Jaume I de l'Alcúdia, on Manuel Baixauli explicava tot allò que volgueren preguntar-li de L'home manuscrit. Ja n'he parlat, en altres comentaris. Avui he estat a la Casa de la Cultura d'Alginet on Anna Moner i Merxe Guillén presentaven La venus i el lliri i Una puta morta a trets, primer i segon premi, respectivament, del Concurs de Relats de Dones 2006, organitzat per l'Ajuntament de Castelló. Per cert, que l'Ajuntament de Castelló deu ser excel·lentíssim, més que res perquè ho són tots, però l'edició és la cosa més espantosa que he pogut veure en molts anys. És el típic llibre que no compraries mai si no ets fan patològic de l'Agatha Ruiz de la Prada (o del seu marit disfressat d'Exuperancio). Jo, ni una cosa ni l'altra, però m'he fet avant perquè conec la Merxe i em venia de gust llegir-la. Àlan Greus, presentador dels relats, n'ha fet esment tèbiament (o no tan tèbiament, segons com es mire). A més d'això, s'ha afanyat a avançar que les dues autores i unes altres dues (supose que es deu tractar de Fina López i de Virgínia Martínez) assistiran per primera vegada a l'encontre d'escriptors de la Ribera que fem el dissabte que cau més a prop de sant Blai i que enguany se celebrarà a Llombai. Ja era hora! No és que tinga res contra els companys mascles, però feia falta un glop d'aire fresc. Per cert, si se'ns ha passat per alt alguna altra autora de la Ribera (que haja nascut, que hi visca o que tinga alguna relació amb la comarca), només heu de notificar-ho (personalment o per mig de la delació anònima) i serà rebuda amb els braços oberts. Si es tracta d'algun autor també, encara que de mascles en tenim el catàleg complet.

PD: continuem esperant la recontracrònica de Josep Millo de l'acte de lliurament dels Premis Ciutat d'Alzira, a qui ahir, en la xerrada amb Baixauli, vaig advertir que era un dels personatges més buscats d'internet. Crec que no el vaig acabar de convéncer i no us puc assegurar que faça els deures abans de sant Blai.

2 comentaris:

Darabuc ha dit...

Et deixo un missatge que ha enviat a la meva bústia la PPPMM. No me'n faig responsable; si us plau, no mateu el missatger:

"Aire fresc?" Sou... sou... sou un feministòtil!

Plataforma Pro-Preservació del Mascle Mediterrani

ginjol ha dit...

Feministòtil! Aquesta és nova. Me l'apunte. I m'hi apuntaré, a la Plataforma Pro-Preservació del Mascle Mediterrani. Amb aquest nom, la cosa només pot anar de conya, que és el que a mi m'agrada.