diumenge, 21 d’octubre del 2007

SUECANS (I SUECANES)

En l'últim post vaig prometre que parlaria de literatura i, com que sóc complidor, ho faré. Encara que no sé molt bé si es tracta realment de literatura o més aviat d'un gran embolic. I és que, no sé què passa, però darrerament m'apareixen suecans pertot. I avance, per si hi ha algun susceptible, que no em molesta en absolut: més aviat al contrari.
Sense anar més lluny, ahir mateix, vaig fer referència a un, el meu company de departament, Josep-Lluís. Però és que dels altres tres membres, Pilar és també suecana (en aquest cas d'adopció) i encara una altra, Antònia, és riolera amb empelts de la capital de comarca. Jesús, el darrer (en aquesta enumeració, que no pas en consideració i estima) és almussafer, però molt possiblement d'ací a poc tinga despatx a Sueca.
Com veieu, a la feina, voltat. A més d'això, fa un mes dalt o baix, els amics del Bloc Jaume I de l'Alcúdia, a proposta de l'amic Josep Lozano Lerma (com que tothom m'ho pregunta ho aclariré ací: no és família meua; a Alginet, Lozano és un cognom molt comú) em van convidar a xerrar del meu recull de contes "Femení singular" en una de les vetlades literàries que organitza el seu club de lectura. Com tenen per costum, després de la tertúlia em demanaren que proposara jo el següent llibre, i vaig apuntar "L'home manuscrit" (immens, apoteòsic) de Manuel Baixauli, amb qui ens trobarem el proper divendres 22 de novembre. És clar, Baixauli és també suecà. Per una altra banda, l'amic Emili Chaqués (de Sueca, ja ho haureu endevinat) ha tingut l'amabilitat d'organitzar una presentació de "Femení singular" al seu poble, prevista per després de les festes de Nadal. El grup de teatre "L'últim toc" (d'on creieu què és?) escenificarà alguns dels relats. I, per acabar-ho d'adobar, la presentació la farà Abel Guarinos, company meu de facultat, suecà, i amic de tota la rècula que he esmentat abans.
Enllace amb el post anterior, i la cosa està clara. Si, com hi apuntava, al final decidesc agafar les maletes, ben segur que m'instal·laré a la capital de la Ribera Baixa. Encara que sospite que algun grup de radicals voldrà fer-me fora a colp de tovalló.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja ho diu la dita! Sueca, París i Londres!

Anònim ha dit...

Home, posar Sueca al costat de París i Londres... Sueca és molt millor. Senzillament perquè aquelles ciutats donen asco per a viure. ¡Què tristes!