dissabte, 3 de març del 2012

MANIFEST DE SUECA

Els sotasignants, escriptores i escriptors de la comarca de la Ribera, reunits a Sueca davant:

* La situació de ruïna econòmica en què es troba Radiotelevisió Valenciana per la nefasta gestió del Govern Valencià i dels directius.

* Els incompliments de la Llei de Creació pel que fa a la presència del valencià en la programació; pel que fa la desvirtuació de la televisió i la ràdio com a servei públic, i pel que fa a la no potenciació del sector audiovisual valencià i

*L’amenaça d’un ERO que plana sobre els treballadors i les treballadores, així com també la intenció de modificar la llei per tal de deixar oberta la porta a la privatització o externalització de determinats departaments.

Demanem:

* Una Ràdiotelevisió Valenciana dirigida per professionals valencians, coneixedors de la societat valenciana i de la llengua i la cultura pròpies.

* Directius responsables que gestionen els recursos públics amb eficàcia i que facen de la Radiotelevisió Valenciana, - pública, en valencià i de qualitat – un mitjà de comunicació amb el qual es puguen sentir identificats el major nombre de valencians i valencianes.

* Informatius plurals i equilibrats que no estiguen al servei de cap partit polític i en els quals es done veu a les diverses opinions polítiques, sindicals o socials.

* Debats plurals i enriquidors en què participen contertulis, des de sensibilitats diferents, coneixedors dels temes tractats en cada moment i no opinadors a sou procedents de les cadenes de televisió i els mitjans de comunicació més reaccionaris de Madrid.

* Programació en un valencià acurat i ric en varietats, feta per professionals de la plantilla, sense sobrecostos innecessaris i que, a partir d’una òptica valenciana, estiga oberta a un món globalitzat.

* Programació infantil i juvenil en valencià que entretinga i alhora forme el menuts i els joves.

* Potenciació dels actors i actrius, dels dobladors, dels presentadors i, en definitiva dels professionals valencians de l’audiovisual en la programació.

* Potenciació del sector audiovisual valencià i col·laboració en aquelles produccions audiovisuals que tinguen uns mínims paràmetres de qualitat.

I, per tot això, també ens adherim com a col·lectiu a la Declaració de Burjassot.

Sueca, 18 de febrer del 2012.

S’adhereixen:
Manel Arcos i Martínez, Manuel Baixauli, Josep Ballester, Jeremies Barberà, Vicent Borràs, Vicent Climent, Isidre Crespo, Mª Rosa Diranzo, Vicent J. Escartí, Rafael Estrada, Josep A. Fluixà, Josep Franco, Alan Greus, Tobies Grimaltos, Merxe Guillen, Manel Joan Arinyó, Virgínia Martínez, Josep Millo, Nestor Mont, Joaquim Juan-Mompó, Fina López, Josep Lozano, Urbà Lozano, Víctor Mansanet, Àngela Ortiz, Lluís Roda, Emili Piera, Antoni Prats, Enric Ramiro, Xavier Serra, Santi Vallés, Voro Vendrell, Francesc Vera, Francesc Viadel, Mercé Viana i Rafa Xambó.

2 comentaris:

RibesVal ha dit...

No em considere escriptor, però sóc de Sueca. Amb aquest argument de pes, permeteu-me que done també suport al manifest.

Gínjol ha dit...

Josep Lluís, el concepte d'escriptor és bastant eclèctic. Em consta que escrius cada dia (coses de l'ofici) i per tant te'n pots considerar. I si no, com a suecà i com a amic.
Una abraçada.