dijous, 29 de desembre del 2011

GENTOLA


Esperanza Fuencisla Aguirre y Gil de Biedma és comtesa de Murillo i Gran d’Espanya. És filla de José Luis Aguirre Borrell y de Piedad Gil de Biedma Vega de Seoane. És per tant néta de José Gil de Viedma, comte de Sepúlveda. Està casada amb Fernando Ramírez de Haro y Valdés, fill d’Ignacio Ramírez de Haro y Pérez de Guzmán, comte de Bornos i Gran d’Espanya, i de Beatriz Valdés y Ozores, marquesa de Casa Valdés. Té dos fills: Fernando Ramírez de Haro y Aguirre, marqués de Villanueva de Duero i Gran d’Espanya, i  Álvaro Ramírez de Haro y Aguirre, comte Villariezo.

Com es pot comprovar, ella mateixa i tota la parentela col·leccionen llinatges compostos fins a tal punt que els noms pareixen rastreres de botifarres. A més també col·leccionen retrògrads títols nobiliaris i casposes grandeses d’Espanya. A hores d’ara tot això podria ser anecdòtic, si no fóra perquè aquestes entelèquies els han permés als uns i als altres munyir la mamella des de temps immemorials, fins al punt que avui han esdevingut membres destacats de l’oligarquia que remena les cireres.

Esperanza Fuencisla Aguirre y Gil de Biedma ha dit avui que els funcionaris són uns privilegiats perquè quan es posen malalts cobren el 100% del sou. També ha titllat els funcionaris interins poc menys que de malfaeners i inútils, perquè segons diu “entran a dedo y no preparan unas oposiciones”.

Gentola. El qualificatiu es queda curt, sens dubte. Però ho deixarem ací.

8 comentaris:

Jesús Párraga ha dit...

Bé, t'has oblidat que és neboda de Jaime Gil de Biedma. Alguna cosa bona hauria de tindre, home.
:)
Feliç any, Urbà!

Gínjol ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Urbà Lozano ha dit...

I cosina d'Ouka Lele, Jesús, però tot no cabia.
Bon any.

Clidice ha dit...

El mal no és que aquesta penya de vividors, descendents i parents de vividors, diguin el que diguin, el mal és que els que no som grandes de res, els poguem seguir la veta. Que semblem una colla d'ases.

Feliç 2012 Gínjol, malgrat tot.

Enric Senabre ha dit...

I ara vorem qui diu més burrades, ella o la botella

Jesús Párraga ha dit...

Bé, Enric, no cal barrejar peres i pomes perquè una poma i un pomo no és el mateix que una pera i un pero, perquè de la còlera d'Aguirre i d'una botella... uf! Ja m'he fet un embolic. Això és degut al meu passat funcionarial: que sóc un gos que no treballa i per cert que ara la teua "quefa" (i la d'Urbà) és la meus ex-alcaldessa. Aixì que ja sabeu: Ordre de la Conselleria d'Educació: "Els professors i professores dels centres públics, en començar les seues classes diran 'perdoneu, però jo és que parle valencià, és un defecte que tinc'. Cas de que parlen en castellà no cal"... Fotre, quines ganes tinc de què s'acabe l'any d'una puta vegada... Perdona'm Urbà!

Corpi ha dit...

Segur que si investigares en la seua genealogia trobaries algun parentesc amb Hugo Chaves perquè esta dona ja és més populista que aquell.

Karl ha dit...

gentola és curt però dens, va molt bé per al cas.