dijous, 11 de febrer del 2010

VOLEM TV3, PERÒ...

Odie els programes que posen un faldó on van resumint el que diu la persona que estan entrevistant en aquell mateix moment. És manipulador. Pensen que els televidents són subnormals? Avui, mirava un programa que es diu Divendres. Entrevistaven el Ferran Torrent. Al faldó deia:

Feran Torrent escriu usant les variants valencianes.

Quines coses més rares que fa el Torrent. Com tothom sap, és l'únic que ho fa. L'únic dels que lligen per allà dalt, és clar. El rètol és genial. I els de TV3 s'ho haurien de fer mirar.

12 comentaris:

kweilan ha dit...

Aquest comentari que fas el trobo molt bo. Tens tota la raó.

Francesc Vera ha dit...

De vegades fa la impressió de que les "variants valencianes" les entenen com una cosa exòtica i rara, de reserva india, vaja.
Hi estic d'acord amb el teu comentari.

Joan Calsapeu ha dit...

Quan gira els ulls cap al sud, TV3 fa una mirada simplificadora, tòpica, acomplexada, banal, semianalfabeta. Fa oi al rei porc.

vullunfestuc ha dit...

Encara bo que reconeixen les variants valencianes perquè les variants gironines, lleidatanes o de qualsevol altra mena que no és barcelonina es consideren barbarismes.
Això m'ha passat dient tomata, fressa, etc.

En fi, que el mal de TV3 és molt més profund que el País Valencià i Catalunya...

Anònim ha dit...

El concepte de Països Catalans només es té en compte en El Temps. Només cal veure com, per exemple, en totes les sèries pròpies tots els protagonistes parlen sempre en català central, i això que alguns en el seu dia a dia no el parlen. Què costaria donar a conèixer la riqeusa de la nostra llengua?

Corpi ha dit...

Hui la televisió la fan per a les güeles, les mestreses de casa i gent amb no massa cultura, que necessiten que els ho donen tot rosegadet. L'altre tipus de gent, un poc més inteligent, només un poc, no miren la televisió.

TdlH ha dit...

«Toni de l'Hostal escriu gastant les variants roscanes»

Anònim ha dit...

D'acord amb el que dius però amb un matís: a TV3, al cap i a la fi, entrevisten Ferran Torrent. A Canal9 és impensable. La llàstima és que no n'entrevisten més (allà) i algun (ací).

Ignasi

Enric Senabre ha dit...

Què mal ho tenim!

Unknown ha dit...

El deliri màxim de TV3 va arribar amb la minisèrie del llibre del Jaume Cabré, "Les veus del Pamano": Qui creu que al Pallars dels anys 40 parlessin "barsaluní"? Amb tanta uniformització de la llengua, li'n fan un flac favor.

Adrastea ha dit...

Fa uns parell d'anys el no-sé-què de la juventut de catalunya, a la presentació d'un cicle de conferències va tindre un "detall graciós" amb els valencians, que érem majoria al públic, anomenant-nos "tropicals". Crec que lingüísticament no m'han ofés mai tant.. Tropicals... què voleu que us diga..?

Anònim ha dit...

Jo no veig res d'ofensiu en aquest comentari perquè continua havent-hi mols catalans que ignoren les variants morfològiques i lèxiques dels valencians. A l'hora de comprar el llibre ho haurien de tenir en compte.A més a més, mai no he vist que al Corral 9 entrevisten un Jaume Cabré o un Emili Teixidor o una Maria Barbal,etc.Jes