dimecres, 15 de juliol del 2009

HI HA TRAMPA ALS PREMIS LITERARIS?

Durant un mes hem tingut l'enquesta penjada a la banda dreta. Ja s'ha acabat el termini per votar i el resultat ha estat bastant ajustat: 20 persones pensen que sí, i 18 que no. 53% contra 47%. La veritat és que ha estat més parell del que pensava, però tot i això em preocupa que la majoria de gent pense que hi ha trampa, quan en realitat no és així. Us ho puc assegurar. O he tingut sort i tots els jurats en què he caigut són una excepció, o la majoria són legals. Compte! En sé d'alguns que no ho són. Però repetesc, són miniritaris. I a més, per a això estan els membres del jurat: per fiscalitzar que el procés siga net. L'altre dia em parlava algú que havia estat en el jurat d'un premi (no us diré quin) i que allò era una presa de pèl, perquè ell era l'únic dels cinc membre no compromés amb una editorial i un autor deteminat, que finalment va ser el guanyador amb una obra que feia pena. Molt bé. Publicitat. No m'ho diuges a mi, amb el compromís de no difondre de quin premi es tracta. Digues-ho tu, a tot arreu. Que la gent ho sàpia. Així seran encara més nets. O és que el meu amic té por que no el tornen a cridar per fer de jurat? Ja veus quina desgràcia!
En definitiva, que a defensar els concursos nets i a denunciar els corruptes. La resta, bufes de pato i parlar per no callar. Si algun dia em trobe en una situació semblant, em faltaran cames per vindre a contar-vos-ho. Ja diu ma mare que tinc la panxa de revallada.

5 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

Pel que he sentit, realment hi ha de tot. I cal tenir present que no és el mateix un premi petit que un dels grossos. Trobo molt bé que et mantinguis fidel a als teus principis i et queixis si veus tupinades!

Comtessa d´Angeville ha dit...

A mi el que m'ha extranyat és justament que no hi haguera més vots a l'opció del sí...

Corpi ha dit...

Jo em vaig presentar fa un temps a un concurs de contes i la veritat és que no em va agradar massa com va transcórrer tot, encara que no tinc cap motiu per a pensar en un sentit o en l'altre, però...

Anònim ha dit...

jo diria que cal distingir els premis més grossos dels xicotets.
jo només m'he presentat als xicotets i com que els resultats no han estat del tot malament i com que jo no sóc ningú (en aquest món, vull dir), entenc que no debien estar massa manipulats. respecte del grossos no en tinc ni idea, ni experiència, però em suposse que deu hi haure de tot, pomes bones i pomes podrides.
Merxe.

Poesia ha dit...

M'encanta! Sens dubte és una cançó preciosa!