dimarts, 7 d’abril del 2009

APAGADA DIGITAL I LINGÜÍSTICA

Reproduesc una carta que he rebut per correu-e i que considere interessant que s'estenga. Potser penseu que això de recollir firmes i enviar correspondència a qui corresponga no serveix de res, però... Jo enviaré la carta al ministre.

La Xarxa de Consumidors amb Llengua promou una campanya per a aconseguir canals de televisió en català, en tecnologia TDT, a tot el territori lingüístic. A hores d'ara, quan és imminent l'anomenada apagada analògica, la reciprocitat en la recepció de canals entre Catalunya i el País Valencià és quasi impossible. A Catalunya del Nord tallen les televisions del Principat. Els acords entre Catalunya i les Balears seran de mínims, i de la Franja de Ponent no se n'ocupa ningú.


L'arribada de la TDT, en lloc de proporcionar que les principals televisions en català es vegen a tot el territori lingüístic, esmicolarà encara més el mapa televisiu en la nostra llengua.
Davant d'aquest panorama, la Xarxa de Consumidors amb Llengua ha engegat una campanya. Es tracta d'enviar una carta al ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, perquè ell en té la clau tècnica. Els organitzadors consideren que el Govern de l'Estat ha de prendre cartes en aquest tema de les televisions en català, i que no s'ha de deixar tot a mans només de les autonomies.

Per a enviar la carta al ministre:

http://www.indexcat.cat/somdeumilions/campanya.htm

1 comentari:

Francesc Vera ha dit...

Si els importarà molt o poc la nostra opinió no ho sé, però si ho fan que no siga per no haver signat.