dimarts, 17 de març del 2009

EL TASTET 15 / COL·LABORACIÓ AMB EL 100é JOC LITERARI DE TENS UN RACÓ DALT DEL MÓN


El tastet d'aquets setmana és enigmàtic i serveix, al mateix temps, de pista. L'amic Jesús Tibau m'ha convidat i m'ha engrescat a participar en el seu 100é joc literari. Són ben divertits, els enigmes que ens hi proposa el Jesús. Demà mateix, el 18 de març, podreu trobar a Tens un racó dalt del món les regles del concurset. Però jo avui us avance un text que servirà com a pista per al joc de veritat, que serà demà. REpetisc: açò és una pista: el joc encara NO ha començat. I no us avance res més. Només us demane que, si algú identifica l'obra o l'autor -o ambdues coses-, que no ho diga als comentaris, perquè altrament trencaria l'encanteri. De moment, un fragment d'un llibre d'un autor que no diré.

Carta 6: 23-3-99 Amic Bernat, Quin rebombori hi ha aquests dies per l'institut! Com supose que saps, ha aparegut un llibre que, pels corredors d'aquest centre, no ha passat desapercebut, tot i que la gent encara no ha pogut llegir-lo, perquè no fa ni una setmana que és a les llibreries. Es tracta del dietari que vas escriure durant el curs que vas estar a l'institut. Pel que sembla, tu li'l vas enviar al teu cunyat, el teu cunyat li'l va passar a Vicent B. (te'n recordes, del teu departament?, per cert ja fa tres cursos que va demanar trasllat i ara està en un centre de la Ribera) i Vicent B. a un editor. En definitiva, que el llibre sota el títol de Notes finals ha aparegut ara. I ja s'ha corregut la veu que s'hi relata tot el que va succeir durant aquell curs 1993-1994, tot l'afer de la desaparició de Mamen, tot allò del teu empresonament. Bé, tu ho saps millor que jo. Per cert, jo he començat a llegir-lo i hi ha, de moment, un parell de coses que no entenc.

9 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

moltes gràcies per seguir el joc

Assumpta ha dit...

Em sap greu, però ho trobo dificilíssim. Un fragment de llibre com a pista d'un fragment de llibre està molt bé si els coneixes però si no, doncs no et dóna cap punt per on començar a investigar... cap dada de l'autor, res.

Crec que el teu no el podré trobar. Si un cas seguiré passant per si poses alguna altre pista :-)

ginjol ha dit...

Assumpta, la pista és bona, però has de llegir bé l'enunciat. Diu que en aquest fragment hi ha EL TÍTOL D'UNA OBRA QUE REALMENT PERTANY AL MATEIX AUTOR, i potser alguna altra pisteta que potser només et servirà per confirmar sospites.
Endavant.

Assumpta ha dit...

Hola!! :-))

Mil gràcies pel comentari que m'has deixat al blog dient que vingués a llegir això que has escrit. Ara miro bé a veure si sóc capaç de desxifrar l'enigme :-))

El cert és que, justament aquest vespre, havia enviat un correu a Jesús dient que ja deixava d'investigar perquè els que em faltaven els trobava molt difícils. Si ara en logrés un altre em quedaría sorpresa :-)
(N'he tret molts, eh? jo mateixa no m'ho puc creure!!)

En tot cas, moltes gràcies!!! :-)

Assumpta ha dit...

Crec que vaig ben encaminada... seguiré informant ;-))))

Assumpta ha dit...

Acabo d'enviar una resposta a en Tibau... seguiré informant ;-)

(Després pots escriure un relat sobre una tia molt pesada que no entenia les pistes i que tardava molt a assimilar les coses jajaja... ja et diré si li has de posar final feliç o no)

Assumpta ha dit...

Resposta correcta!!! :-))

Amb el teu en tinc 63 :-)) no m'ho crec ni jo!! (Però ja hi ha un guanyador... jo seria feliç quedant en zona UEFA jeje)

He conegut blogs amb gent simpatiquíssima, amb temes molt interessants... i també gent que prometia noves pistes i no les ha posat :-( a no ser que les donin en privat, que seria trampa, perquè això que estic escrivint jo i el que vas escriure tu ho pot llegir qualsevol i servir a tots els concursants, que d'això es tracta, de jugar :-)))

Una abraçada i molta sort!!

ginjol ha dit...

M'alegre del teu èxit final, Assumpta. Una abraçada.

Assumpta ha dit...

Moltes gràcies!! :-)) Una abaraçada!!