dimarts, 22 de juliol del 2008

ANECDOTARI

De vacances des de fa uns dies, he començat finalment a ordenar els materials del curs acabat. He trobat una llibreta que tenia mig perduda, on apunte anèctodes relacionades amb la meua labor docent. Per qüestions òbvies, la majoria estan relacionades amb la llengua. Us en recorde un parell, que em sembla que ja les he contades ací en altres posts.

La primera, la d'un benvolgut alumne que sempre seia a l'última fila i es dedicava a dormir. Fins que un dia sembla que dues neurones li feren guspira i no només alçà el cap, sinó també el braç! Sorprés, li vaig demanar què volia, i em va dir: "Oye profe, si el castellano existe de toda la vida, ¿esto del valenciano que se lo han inventado, para dar por el culo?".

La segona fa pensar més. Una xiqueta molt bona alumna i molt intel·ligent, en una classe en què es tractaven temes sociolingüístics em soltà: "Ja sé que el català i el valencià són el mateix, però jo no vull".

Us convide a matar l'avorriment de l'estiu proposant-me'n de noves. No han de ser necessàriament lingüístiques. Després farem una votació i el guanyador rebrà un premi (que encara he de pensar).

Feu bondat.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Apunta:
Un aborigen de Polinyà, incordiat per un company, tracta d'explicar al professor de castellà les raons de la seua mala llet:
És que m'està ambotinando!

Anònim ha dit...

I una altra. Un alumne llegint un fragment d'Alfons X de Castellà:
"Y se casó con una jodía toledana". La mateixa la repetí tres vegades. Pel que semblà el xicot tenia dificultat a l'hora de pronunciar la "u".

ginjol ha dit...

Molt bé. Les incorpore al llistat. Però si em digueres qui ets, benvolgut anònim, podria citar-te en el recull final.

Lletra ha dit...

Redacció lliure sobre el significat del descobriment d'Amèrica (en castellà): "Y Colón se llevó el besalabios y el socabrón y asín pudo llegar."

Perdona, amic, però a penes veig les lletretes de l'apartat "comprovació de paraules", per la qual cosa els anteriors comentaris vénen com anònim.

Anònim ha dit...

Aclariment a l'anterior comentari. Se suposa que allò del besalabios i el socabrón, devien ser l'"astrolabio" i el "cartabón".

Lletra

ginjol ha dit...

Ok, Lletra. Afig aquests comentaris nous i t'adjudique la paternitat dels anteriors.
Una abraçada.