dilluns, 9 de juny del 2008

PROFECIA AUTOCOMPLERTA

Porte el dipòsit de gas-oil quasi buit. Vaig a la gasolinara i hi ha una cua terrible. Òmplic el tanc. En acabat, passe pel supermercat a comprar unes quantes coses que necessite. Compre aigua, ous, pa i llet. N'hi ha de tot en una quantitat considerable, excepte d'aigua: me n'emporte l'últim paquet de la marca que solc consumir. Unes hores més tard, segons m'assabente, a la benzinera que he anat ja falten alguns tipus de carburant, i els productes bàsics escassegen al supermercat. S'ha anunciat una vaga de transportistes de mercaderies i s'ha esdevingut el caos, ja el primer dia. Per la vaga? No. Perquè tothom ha omplert uns dipòsits que normalment van a mitja capacitat, o menys; perquè tots han fet arreplega per a mesos de productes bàsics que normalment compren cada setmana. En els meus quaranta anys de vida he viscut unes tantes altres vagues de transportiste, i mai no ha passat res. Però la cosa, avui dia, va com va. Ens estem tornant tots paranòics? Crec que s'ajunta la crisi econòmica i la crisi de trellat.

2 comentaris:

RibesVal ha dit...

En açò han tingut molt a veure els mitjans de comunicació. Des del dissabte sols calia contrastar com informaven uns i com "profetitzaven" altres. Una vegada més estan fent-nos servir d'escuts humans en una batalla política.
Crea pànic, denuncia el pànic i tira-li la culpa a l'altre. Tots nosaltres, tu i jo, som víctimes innocents.

ginjol ha dit...

Ho has clavat. Però a més de crear el pànic (o el caos), de denunciar-lo i de tirar-li la culpa a l'altre, després es presenten com a salvapàtries, com a única solució possible a un desgavell que no existeix.