dilluns, 14 de gener del 2008

FEMENÍ SINGULAR A LA BLOGOSFERA


Una mica aclaparat pels esdeveniments, he remirat per la blogosfera (potser catosfera, estrictament) per veure què es deia de la presentació de Femení singular a Sueca. Molts apunts a molts llocs.


Començaré per un anònim en una pàgina un tant eclèctica, webalginet, on hi ha l' opinió d'un alginetí. Es pregunta per què no s'ha fet la presentació a Alginet, i es pregunta també (no sé si retòricament) si és que no és una població suficientment culta per fer-ho. Aquesta darrera pregunta pot ser entesa com un retret cap a la meua persona (encara que no necessàriament). Li diré que en el seu dia s'hi va fer una presentació, concretament el 28 de juny, ocasió en què m'acompanyà dalt de la taula l'amic Àlan Greus. Anteriorment se n'havia fet una altra a Almussafes, en la qual el presentador va ser Josep Lozano. Crec que amb això conteste les dues preguntes: sí que s'hi pot fer i sí que és un poble suficientment culte (mira quins presentadors, els dos del poble).


També he trobat un comentari de l'acte al bloc de L'últim toc (com no). Al final remet directament a aquest bloc, i jo els copie la idea i us convide a passejar-vos pel seu picant ací.


En acabar l'acte, en el moment de les signatures, se'm va presentar un català (del nord) molt eixerit que en aquell moment no sabia qui era, i que ha resultar ser l'altafullenc Jordi Molinera. Ha fet un comentari a l'apunt anterior, i en escodrinyar el seu bloc hi he trobat un apunt de l'acte. En Jordi mostra un apassionament desbocat per L'Últim toc, i una dèria encara més desbocada per la Laia Castelló. Ehem, ehem. La Laia, per la seua banda, fa referència a l'acte en aquest lloc, on també mostra una certa tirada cap al Jordi. M'ha arribat al cor això de "Molinereta".


A la premsa escrita, quasi res, com calia esperar. Només he vist un breu a l'edició de la Ribera del Levante de diumenge que es feia ressò de l'acte. Amb errada inclosa, justament, a l'últim sintagma: autor algemesinense. No, si encara tindrà raó l'amic emprenyat del webalginet...
I això és tot. Demà és quinze. Recordeu: la llista final per triar la millor obra de narrativa en català. Encara esteu a temps d'afegir-ne alguna.
.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Hahahaha! Me rist molt!
Ha sigut molt bo això!
si si!!
D'ací poc estrene bloc esta en construcció, ja te'l faré saber!
Laia C.

Anònim ha dit...

Tio, no te n'avergonyisques de la teua adscripció algemesinenca (La Muixeranga, el Samaruc, els tractors BJR, l'arròs SOS...). Et rebrem amb els braços oberts i et farem un lloc a la processó.Pots triar: muixeranguer, dolçainer, pastoret...

A més si ets escriptor, publiques a Bromera i d'Algemesí pots optar a ser gerent (en règim de cohabitatge) de Tirant a Fotre juntament amb els meus dos caps: Enric i Josep (bo, aquest és d'Alcúdia però per equivocació).

Tranquil, no et preocupes, ho mantindrem en secret.

ginjol ha dit...

Laia, quan tingues el bloc fes-m'ho saber i l'enllaçaré, a més de visitar-lo

Vk, no m'avergonyesc de la filiació algemesinenca. De fet hi tinc un munt de família i molts amics. Perquè em féreu un lloc a la processó (de muixaranguer, si pot ser) seria capaç d'empadronar-m'hi i tot. Però per a ser cogerent del bloc, hauria de fer una cosa a la qual no estic disposat: deixar-me bigot (canós o blanc).

Jordi Molinera i Poblet ha dit...

"...i una dèria encara més desbocada per la Laia Castelló. Ehem, ehem."


Uau. ^

Anònim ha dit...

Perdona Urbà, no m'he expresat amb claretat.
Quan deia "perquè no s'ha fet aquesta presentació a Alginet?", ho deia en referencia a la presentació incluint la part teatral. Trobe que s'hagera pogut contractar al grup de teatre per a fer aquests monòlegs a Alginet

...na más

ginjol ha dit...

Ok, anònim.
Això ja no és cosa meua. La iniciativa va partir del grup de teatre, i feren la representació al seu pocble. Sé que al mes de març actuaran una altra vegada a Sueca i a Almussafes, on els han contractat.
Per cert, estic intrigat pel que fa a la teua identitat.