dijous, 26 d’abril del 2012

LA TRAMPA DEL DESIG. SINOPSI

Com que tinc la portada, també tinc la contraportada i, per tant, la sinòpsi. Per si algú no ho sap, el breu resum de l'argument de l'obra que hi ha a la contracoberta normalment no el fa l'autor. A mi no m'agrada gens fer-lo, perquè pense que algú altre més distanciat del conjunt pot copsar millor els elements que han de bastir la síntesi. En aquest cas em sembla que qui ho haja fet (que no ho sé!) ha encertat de ple. Fixa els trets principals, però sense contar massa. De fet no conta res que no es diga a les primeres pàgines, i crec que incita a saber-ne més. Perfecte. Us la deixe.


Una nit d’hivern, Daniel es troba atrapat en un embús. Al cotxe del costat, Mirsada intenta abrigar el seu fill de vint mesos. Daniel, que viatja en un Volvo de gamma alta, convida Mirsada i el nadó a pujar al seu cotxe perquè no patisquen fred en el Corsa atrotinat d’ella. Aquesta trobada casual és l’inici d’una relació marcada per l’estranyesa i la necessitat mútua de dos éssers solitaris. Daniel, descendent de bona família, fa poc que ha eixit de la presó, on ha estat tancat per confiar en la persona equivocada. Mirsada, que va fugir de Bòsnia a causa de la guerra, ha d’escapar d’un passat que la persegueix. Les trames s’entrecreuen en aquesta novel·la per tal de mostrar que el desig –de qualsevol tipus– és allò que ens empenta a viure.

La trampa del desig captiva el lector amb un llenguatge viu i una prosa poderosa, farcida d’expressions populars, que desvelen els anhels més profunds que tots servem al nostre interior. Aquesta obra polièdrica pren el millor de cada gènere: la sensualitat de la narració eròtica, la intriga de la novel·la negra i la riquesa del vocabulari d’un relat costumista.

8 comentaris:

Corpi ha dit...

Et desitge bona sor amb ella.

Juli Capilla ha dit...

Me la llegiré amb moltes ganes! Felicitats, Urbà!

Salva Pérez ha dit...

Urbà, quan la podrem tindre a les mans? Pensava que a la Fira del llibre ja la trobaria...
Una forta abraçada!!!

Gínjol ha dit...

Gràcies, Corpi i Juli. Salva, jo ja la tinc. A la Fira supose que estarà a partir de demà. Dissabte i diumenge segut, perquè hi vaig a firmar.
Salut

Salva Pérez ha dit...

Aniràs dissabte i també diumenge? A quines hores?

Gínjol ha dit...

Salva:
Aniré dissabte al matí i diumenge a la vesprada, a la caseta de Bromera.
Salut!

Salva Pérez ha dit...

D'acord, Urbà. Una abraçada!!!

Vista Parcial ha dit...

Ahir a migdia la veig veure a la fira del llibre, a la caseta de Bromera. Acabava d'arribar. Encara estava calenteta i feia olor de forn. Felicitats!