dilluns, 19 de setembre del 2011

MANIPULACIÓ INFORMATIVA

Ahir vaig anar a veure el Llevant a l'estadi. Vaig gaudir com feia anys que no ho feia en un camp de futbol. En tornar a casa entrí en algunes pàgines per veure com païa la derrota la caverna mediàtica. En un dels dos diaris esportius de més tirada de la meseta, el titular que encapçalava les declaracions de Juan Ignacio Martínez deia, textualment: "Las decisiones del árbitro hoy nos han favorecido". Com que tenia son i me n'anava a dormir, no hi vaig indagar. Avui sembla que la poca vergonya que els queda (poquíssima: era verda i un burro se la menjà quasi tota), han canviat el titular per un altre que tampoc s'ajusta a la realitat, però no és tan tendenciós. Els més fanàtics (sí, encara n'hi ha de més) continuen mantenint el titular i una transcripció voluntàriament falsa i tendenciosa per justificar-lo. No cal dir que les paraules entre cometes han de reproduir textualment el que es diu, però per a aquesta gentola deuen tenir un altre ús. Ho podeu comprovar punxant ací. A sota teniu la transcripcció del pastitxe i més a sota encara les declaracions reals de JIM, que podeu confirmar veient el vídeo. Si us voleu estalviar totes les impertinències de Mou, aneu directament al minut 7'30.
En aquest cas sembla que el burro no deixà ni un bri de verd.





El entrenador del Levante ha declinado comentar la labor arbitral: "Nunca hablo de los árbitros ni cuando se equivocan ni cuando aciertan. Hablo con ellos más en su caseta. Siempre hay jugadas confusas en los partidos y tiene que decidir rápido. Hoy, las decisiones nos ha beneficiado al quedar con uno más en el campo y eso ante un rival como el Madrid se agradece y se nota", ha indicado.

Es verdad que hoy nos ha beneficiado quedarnos con un jugador más y eso es verdad que contra un Real Madrid en el transcurso de hora y media de partido se agradece mucho.