divendres, 2 d’abril del 2010

FER-SE VELL

Fa uns quants anys (molts) vaig assistir a l'estrena d'una obra de teatre que portava per títol La portentosa vida del pare Vicent. Els espectadors accedirem al mític i desaparegut Valencia Cinema del carrer de Cavallers custodiats per la policia, perquè un grup (no massa nombrós) de creients catòlics s'hi havien congregat per evitar la representació i/o per insultar (de manera no massa bel·ligerant, tot s'ha de dir) els assistents.
No veig mai la televisió, però avui després del partit de futbol he fet un zapping abans de posar-me a fer altres coses i he passat per un canal del qual havia sentit parlar però de la programació del qual no havia vist mai més de mig minut seguit: Intereconomia. Allà hi havia un munt de contertulis entre els quals he pogut reconéixer Albert Boadella. Curiosament, apareixia per sobre d'un faldó a la pantalla on es podia llegir: Són los amigos de Zapatero los que promueven las agresivas campañas contra la Iglesia Católica?
Quantes voltes que pega la vida! Mai no he temut fer-me vell: és una conseqüència indestriable del pas del temps (si no mors abans, és clar). El que tem és que algun dia em puga convertir en fatxa (o en cínic interessat, que tant se val).

6 comentaris:

Jesús Párraga ha dit...

Trobe una mica inconsistent la teua argumentació, Urbà. Pero són les 6:47, acabe de passejar a la gossa i me fa mal la panxa. Si et sembla bé més tard intentarè rebatre la teua reflexió. Bona Pasqua, Urbá.

David ha dit...

Jo crec que el problema és que n'hi ha un malentès, les declaracions que apareixen a la part baixa de la pantalla són missatges enviats pels espectadors. No significa que eixe comentari l'haja fet Albert Boadella.
De totes maneres, encara que no soc seguidor d'eixa televisió perque és super fatxa, m'han dit que els debats són prou interessants i deixen parlar a gent de totes les ideologies polítiques. Albert Boadella igual havia segut convidat per a representar les idees d'esquerres (per a d'ells Boadellas deu de ser un radical d'esquerres)

Emili Morant ha dit...

Però home, Urbà, no coneixies les famoses enquestes d'Intereconomia per les nits? Són preguntes tipus: "¿Quiere Zapatero vender Ceuta y Melilla a Marruecos?", "¿Es Zapatero responsable del terremoto en Haití?", "¿Es usted partidario de la pena de muerte por hablar en catalán?". Les preguntes fan una miqueta de por, sí, però quan mires els percentatges de resposta és quan te n'adones definitivament que no t'han convidat a la seua festa (ni ganes...) Jo ho mire totes les nits un poquet, somric, i canvie de canal.

Mireia ha dit...

La veritat és que els cops que he intentat veure aquesta cadena NO he pogut durar més que 10 minuts. Una cosa són les ideologies (que, clar poden anar de l'esquerra a la drtea passant per un ventall de grisos), i una altra els radicalismes. I aquesta cadena de radicalismes en sap, i molt, perquè no són d'ultradreta, són més que això!!!

Jesús Párraga ha dit...

Trobe que exagereu. Jo tinc costum de sentir Intereconomia a la ràdio i n'hi ha hagut debats on han participat Pablo Castellanos, Cristina Alberdi i més gent d'esquerres. Intereconomia és (i no ho nega) de dretes però als seus debats hi participen persones de diverses ideologies. Personalment, per exemple, n'hi ha aspectes del discurs de Juan Manuel de Prada que em resulten molt propers. Y no em considere un fatxa ni un cínic interessat, de fet pense que cal presuposar l'honradesa de l'interlocutor quan opina sobre qualsevol assumpte. I per altra banda (i disculpeu) cal tèmer fer-se un fatxa o un cínic, però també cal tindre por de romandre fidel a un pensament moltes vegades bastit a l'època inmadura de l'adolescència

Enric Senabre ha dit...

Amb el Boadella no puc. D'esquerres diuen per ahí? Però si l'ha contractat l'Esperanceta per al seu teatre a Madrid i en castellà!
És un personatge al que li agrada conrear el seu ego i crec que es creu per damunt de les ideologies. ja saps d'aquells que diu no entra en tòpics de l'esquerra ni la dreta. Fatxa, vull dir.