dijous, 1 d’octubre del 2009

RUPERTO CHAPÍ, CATALANISTA.

He escoltat a la ràdio una notícia que m'ha deixat espatarrat. Disculpeu, però amb els anys la meua capacitat de sorprendre'm no acaba de morir del tot, per més que n'haja vist de ben grosses. En la sarsuela de Chapí "Roger de Flor" que es representarà el 8 d'octubre al Palau de la Música,"des de dalt", segons el director del cor encarregat de cantar-la, se'ls ha ordenat que en els fragments en què es lloa el caràcter dels catalans, allà on diu català han de dir valencià. Això ja és massa. En qualsevol país, d'això se'n diu esquizofrènia, i als responsables els posen una camisa de força i se'ls emporten a un frenopàtic per preservar la salut mental de la resta de la població. No és una broma: ho podeu comprovar en un periòdic tan poc dubtós de catalanista com EL MUNDO.

6 comentaris:

Francesc Mompó ha dit...

Això no és una pedra més que incita la xenofòbia? La incitació a la xenofòbia no és delicte? I l'església al darrere; arre gos!
Salut i Terra

Francesc Vera ha dit...

Ja fa un temps que, ves a saber per què, em rondina pel cap aquella cançò del Raimon:
T'adones company
que ja fa molts anys
que ens amaguen la història
i ens diuen que no en tenim,
que la nostra és la d'ells

...
Potser és el camí cap a la galleguització...

http://alonsocatala.blogspot.com/ ha dit...

NO tenen cap dret a canviar una obra de creació artística. Crec, fins i tot que no és legal. On està el respecte als drets d'autor? On està el repecte a la llibertat de creació?
Què diu al respecte la SGAE?
Qui paga no sempre mana.
Estem en un estat de dret.
Qualsevol politicutxo neofranquista amb esperit de sensor no pot intervindre en i canviar l'obra d'un artista en nom d'allò que considera políticament correcte o per evitar ferir subsceptibilitats.
Açò és molt més seriós del que sembla ja que atenta contra la llibertat d'expresió, la llibertat de creació, la pluralitat de pensaments,... és a dir els valors que sostenen un estat democràtic.
El que fan aquests senyors és posar les bases d'un estat totalitari.
Algú hauria de demanar dimissions.
Jo com a ciutadà les exigisc.

anmonbar ha dit...

Quins polítics més patètics que tenim!!!

Jesús Párraga ha dit...

Això no és res. Segons em van contar (perquè jo no hi he anat mai) a Terra Mítica hi havia un espectacle "de romans" i va un romà i li pregunta a un altre, diu: "Ciutadà! Tu, d'on vens?" i l'altre va i contesta "Del Regne de València!" Amb dos collons quadrats. I parlant de collons: què collons te a veure l'Església amb aquest destarifo? Ho dic pel comentari de Francesc Mompó.

Ruth ha dit...

És increïble que l'absurditat d'aquest govern haja arribat tan lluny...
Penós, sincerament.