diumenge, 22 de març del 2009

TROSSOS I MOSSOS 10

M'havia proposat no parlar enguany de les falles i crec que he complit amb escreix. No me n'estaré, de fer-ho ara, però en boca d'altre. Navegant per la xarxa no han faltat blogs dels que visite habitualment que s'han fet ressò de les festes de sant Josep. Us en faig cinc cèntims. No parlen massa bé a El blog de Mercé Climent (Falles folles fetes foc, és el títol del post). Obertament malament a El penjoll. Escatologia fallera, és el títol del recadet. A En quatre paraules (Elogi de les falles) les defensen (encara que no a ultrança i amb matissos). Algú més no s'acaba de decidir entre un passat ultramegaantifaller i un present més comprensiu cap a la festa. A Apunts diaris trobareu les reflexions de Marta Insa al post La punteta de l'iceberg. I per últim hi ha qui acaba col·laborant amb un llibret faller (de la falla El mosquit de Gandia) amb una poesia adreçada a Obama, el nou president dels Estats Units. No em demaneu explicacions, perquè qualsevol intent d'explicació d'aquesta conya marinera és impossible: val més que visiteu La vida diferida i llegiu Poema faller (II): Yes we can. Impressionant, l'amic Emili Morant (i ho dic de debò, ho he passat molt bé llegint-lo). Pel que em toca, les falles bé, gràcies. Només que la meua dona i el meu fill han hagut d'emigrar de casa quatre dies perquè el xiquet no visquera en un atac d'histèria permanent, i que el meu cotxe té un parell de mascarats de masclets i altres artefactes. Però bé, res comparat amb l'any passat. Ara, m'apunte sense matissos a la proposta que un amic em va enviar via missatge al telèfon mòbil: Pirotècnia per via rectal, per favor.

A més de les falles, unes altres cosetes interessants. Com ara una carta al director del gran Josep-Lluís Bausset Císcar. Noranta-vuit anyets i una lucidesa a prova de bomba. Amb mi no compte, senyor Camps, n'és el títol. L'enllaç us portarà a Tirant a fotre, el bloc multigestionat on també us podreu assabentar que un dels amos ha sigut avi per segona vegada. Enhorabona, Enric!

També m'ha copsat la que ha muntat el Jesús Tibau per celebrar el centé joc literari del seu blog, Tens un racó dalt del món. Seixanta blogaires col·laborant i un grapat de gent jugant com si els anara la vida (jo mateix, ho confesse)! Ho podeu comprovar (i fins i tot hi podeu participar fins el 31 de març) punjant a 100é joc literari.

I per últim, un fragment d'un correu electrònic que m'ha fet molta il·lusió. Parlant de Plagis, acaba dient: Ha sigut com estar mirant una peli d'Almodóvar si este en lloc d'haver nascut a La Manxa ho haguera fet a La Ribera!! Moltíssimes gràcies. M'agrada molt compartir amb l'Almodovar alguna cosa més que una cara com un pa socarrat (de redona, vull dir).

2 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

a mi m'ha impactat la genersos col.laboració de tos els blogs, i l'energia i entusiasme amb què han participat molt gent, molts per primera vegada

Emili Morant ha dit...

Gràcies per la referència a la meua aventura poèticofallera, Urbà, he estat "off" uns dies i no l'he llegida fins avui - clar, amb el teu ritme frenètic de publicació, uns pocs dies és una eternitat... :-) Que no decaiga!

Sí, recorde la teua diatriba antifallera de l'any passat, amb tot el que et van fotre amb els coets...