diumenge, 1 de febrer del 2009

TROSSOS I MOSSOS 4

Amb el vostre permís avui dedicaré el Trossos i mossos a compendiar diferents enllaços que fan referència als (nombrosos) bolos que he fet els últims dies. D'alguns d'ells (de les visites als instituts i clubs de lectura) en parlaré més dimecres, al Romanço literari.

En primer lloc, podeu veure el vídeo del programa Encontres de Punt dos. Ricardo Bellveser em va convidar a parlar de blocs amb el psiquiatra Paco Traver i el fotògraf Mikel Ponce. El programa comença amb una (interessant) entrevista amb Carlos Flores Jubería sobre presidents americans i cinema, però si sou desficiosos i voleu anar directament a la tertúlia sobre blocs, comença al minut 19:50.

Ja he parlat també de la visita al club de lectura de l'IES Clara Campoamor d'Alaquàs, per xarrar sobre Femení singular. Avui us pose l'enllaç al bloc Tota pedra fa paret, del departament de llengües, on trobareu materials diversos (fotos de l'acte, vídeos, fotomuntatges, relats escenificats...) confeccionats pels alumnes. Impressionant, la feinada i el resultat final.

Divendres vaig visitar l'IES Joan Fuster de Sueca per parlar de Plagis. M'acompanyaren l'amic Abel Guarinos i els professors del centre (i també amics) Voro Vendrell i Jeremies Barberà. Punxant ací podreu trobar fotos de l'acte.

A pàgina 26 trobareu una entrevista feta per Enric Gil. Parlem de coses serioses, amb alguna desbarrada per fer-ho una mica divertit i engrescador.

I acabarem amb una notícia editorial. La plataforma Edi.cat, formada per Cossetània, Angle i Bromera, llançaran a partir d'avui mateix els primers llibres electrònics en català. I Bromera ha triat Plagis perquè forme part d'aquesta experiència pionera. La veritat és que entrar en la selecció conjuntament amb Francesc Bodí, Josep Ballester, Johnatan Lethem i Edgar Allan Poe, fa una mica de vergonya i tot. Però, què hi farem! Esperem que l'experiència vaja bé.