dilluns, 17 de març del 2008

TANCAT PER FESTA (DELS ALTRES)

Tanque el bloc una setmaneta. Ho faig per festa. Per festa d'uns altres que no em deixen viure i que no em deixen dormir. I, el que és pitjor, no deixen viure i no deixen dormir al meu fill. Fa ja una setmana que va la cosa, però anit va arribar a extrems intolerables.

Ja he dit diverses vegades que tinc un casal a prop de casa. Ahir, després de passar-s'hi tot el dia fartant i grunyint, els fallerets i les falleretes remataren la jornada amb una festa de disfresses. La música, ensordidora, des de les onze de la nit fins a les quatre i mitja del matí. Però és que a més el carrer anava ple de personatges d'aquells que bé transitòriament (anaven bufats) o bé intrínsicament (són subnormals) són sorollosos fins a límits exasperants. Clàxons de cotxes, ràdios a tota paleta, grups de gent cantant, uns altres que es feien fotos cridant "patata" com si els hi anara la vida... Per què "patata", em pregunte, si són fallers i per tant l'essència de la valencianitat? O més aviat són xurros i ho diuen en castellà? O pitjor encara, es tracta de personatges sinistres enlluernats amb algun dialecte del català diferent de l'apitxat que ací parlem? Per què no diuen "creïlla", o "pimentó en salmorra", si els sembla més patriòtic? Tan se val. A les set del matí, "despertà". "Despertà" per als pobrets que havíem aconseguit adormir-nos a les cinc del matí, perquè ells han empalmat una favada (les disfresses) amb l'altra (la "despertà") i després de tirar uns quants masclets i se n'han anat a dormir la mona.

En definitiva, que hem decidit fotre el camp. Ho teníem ja decidit, però mourem abans d'hora. Ens n'anem a algun lloc on no hi haja falles, i, sobretot, on no hi haja fallers. Algú pot pensar que la meua indignació és ideològica; que, independentment del que feren els fallers, em passaria aquests dies emprenyat. És cert. Sóc un personatge rar i perillós: roig, separatista, catalanista, ateu, casolà, no veig la televisió, sóc poc amant de la festa... I a més crec que hi tinc dret, per la qual cosa a la meua llista de defectes caldria afegir el d'il·lús. Tot el que vulgueu. Accepte tot això, i a més també accepte que em molesten especialment aquestes manifestacions vandàliques de pseudocultura blavera i tardofranquista (valguen les redundàncies). Però fins i tot tenint en compte el meu esbiaixament a l'hora de mirar-m'ho objectivament, la situació és senzillament intolerable.

M'acomiade fins dilluns que ve, perquè allargarem la cosa per veure si ens podem lliurar també dels del Ku-Kus-Klan. Quina plaga, Déu meu!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalment d´acord en tot el que dius.
Però,a més a més,també són una pedrera de borratxos,que es passen els dies demostrant als més menuts, que per a passar-ho bé, és necessari l´alcohol (pobre jovenalla).
És un llàstima que els ajuntaments,no vulguen enfrontar-se amb aquestos col·lectius i els deixen fer tot el els vinga en gana.
I nosaltres a tragar.

Claudi de L´Últim

oroneta ha dit...

Si això passa al teu poble, que encara conserva la mesura humana, et propose un canvi amb el qual em jugue un ou que eixiré guanyant.
Hora 00:00.C/Sant Ramón, al vell mig del barri del Carme.... t'ofereix tot un munt de sensacions aquestos dies. El casal Mossen Sorell a tocar de mare i el Carme pres per una colla de zombis que sembla no tinguen orbita marcada. Olor a oli vell i xurro retestinat, pixum i altri.
La meua proposta...en lloc de concursos de paelles, volem el de "fallero" a l'ast. Cal optimitzar recursos el dia de Sant Josep. Pel bé del canvi climatic, es clar....
Oroneta