dimarts, 25 de març del 2008

MASCLETADA FINAL

Fa una setmana m'acomiadava dient que me n'anava de casa. Més aviat que em feien fora de casa, perquè els índex del caos faller atenyien ja proporcions intolerables. Però encara faltava la traca final: quan dilluns de bon matí em disposava a marxar, vaig trobar el vidre davanter del meu cotxe de la manera que podeu veure a la fotografia. El procediment, senzill: alguna ment preclara va pinçar un objecte pirotècnic amb la granereta netejavidres i després li cala foc a la metxa. Peim!, com diria el tio Masclet. Per cert, que paga la pena de veure'n algun vídeo i agafar les coses amb humor, perquè si no acabarem a hòsties o agafant mosques amb alicates, depenent del tarannà de cadascú. En fi, que així ha quedat la cosa de moment. L'únic consol és que falta tot un any per a la propera setmana fallera.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Ànims, doncs, amic Urbà! I si no el tens a tot riscprepara els qüerns.
Ah! L'altre dia en el blog d'una llibreria de Les Franqueses et vaig fer una miqueta de propaganda, és que n'estic fins als nassos de que només coneguen Ferran Torrent, com si ningú més no es dedicara a escriure per les nostres comarques!!

ginjol ha dit...

Gràcies per la propaganda, Boro. I sortosament la Junta Central Fallera del meu poble sembla que es farà càrrec de les despeses del parabrisa.

Anònim ha dit...

En primer lloc no puc sinó solidaritzar-me davant d'uns fets tan sumament luctuosos com els que esmentes.
En segon lloc, així al bot, creus que l'atac pirotècnic té alguna relació amb la teua presa de posició davant la festa fallera a què et referies en la teua entrada anterior? I si és així, creus que podríem trobar-nos davant un cas evident de fallero-borroka?
No sé, pel tipus d'artefacte utilitzat i pel modus operandi crec que algun falleret et tenia ben agafada la matrícula.
Per últim, eixe acord tan esportiu amb la Junta Central Fallera que correrà amb les despeses, no sé no sé, em té una mica mosca. No li hauràs oferit com a contrapartida "oficiar" de mantenidor en la propera exaltació de la fallera major del teu poble?

ginjol ha dit...

Estimat Vk:
Com que les preguntes són diverses, les aclariré punt a punt.
En primer lloc, gràcies per la teua solidaritat.
En segon lloc, la primera cosa que vaig pensar era que el tuacte no era casual, sinó com tu molt bé dius, una revenja per la meua fòbia antifallera. Però després d'investigar una mica, ha quedat demostrat que la bretolada ha estat perpetrada per una parella de fallerets borratxos (valga la redundància). Queda descartat a més que es tracte d'una revenja, perquè en el mateix acte vandàlic cremaren el sostre del cotxe de la meua veïna, fallera fins a la medul·la i pertanyent a la mateixa comissió que els fallerets etílicament psicotropitzats valguen les redundàncies i el neologisme per derivació). Tot i això, crec que el terme fallero-borroka és aplicable a tot el que fan, i per tant també ací és pertinent.
Per últim, he de manifestar la més sincera admiració per la teua perspicàcia. L'acord amb la comissió no inclou un pacte perquè faça de mantenidor, sinó que la cosa va més enllà: l'any que ve seré la fallera major de la comissió, la qual farà tots els possible perquè la meua candidatura siga triada per la JCF per representar la bellesa de la dona valenciana a tot el poble sencer.
Et deixe que vaig a ficar-me les ensaïmades al cap (els "topos", vull dir: hauré d'anar modificant el meu lèxic per adequar-lo a l'alt càrrec que d'ací a poc tindré).

Furtagínjols ha dit...

Hola! perdoneu la intromissió. Sóc component d'eixa detestada comissió fallera que nomenes al teu Blog, Urbà. Has deixat ben clar què penses sobre les falles i em pareix perfecte, encara que no compartisc moltes de les coses que dius. Simplement voldria aclarir que que les despeses no los cobrix la Junta Central Fallera,les cobrix la comissió que en cap moment ha pretés fugir de la seua responsabilitat.

ginjol ha dit...

Hola Furtaginjols.
He d'aclarir-te diverses coses. En priner lloc, dir que tot el que manifestes és cert. I m'explicaré.
Quan deia que se'n faria càrrec la JCF era abans de posar-me en comunicació amb vosaltres, i seguint el que m'havia dit la polícía local. Dit això, he de deixar ben clar que és de veres que la comissió mai no ha defugit la seua responsabilitat, i a més m'ha tractar de forma amable i eficient. Pel que fa a la valoració de la festa fallera... què vols que et diga! Em mantinc en la meua opinió. Però he de dir en el vostre favor que moltes de les molèsties causades no són responsabilitat vostra ni de gent de la comissió. Però estaràs amb mi que el casal atrau la presència de gent de tota mena (fallers i no fallers), alguns dels quals són certament molests. També he de dir que em consta (per què ho he vist) que alguna gent de la comissió (especialment els que tenen més edat) fan un esforç important per impedir, o almenys minimitzar, el fet que els membres de la comissió facen festa fora del local. Però no sempre ho aconsegueixen.
En definitiva, una cosa és el que pense de les falles, en sentit genèric, i una altra cosa que vulga enemistar-me amb vosaltres personalment. De cap manera. Quan desfileu o quan he anat al casal a parlar amb vosaltres he trobat gent que conec de tota la vida, gent amb una ideologia política semblant a la meua, gent que estime i aprecie... En definitiva, un conglomerat de persones de tipologia diferent que personalment mereixen tot el meu respecte. Per tant, m'agradaria que la meua fòbia fóra entesa a una manifestació festiva que no comprenc (i que no m'agrada) i en cap moment als integrants de la comissió.
PD: m'ha fet gràcia això que posares com a nick furtagínjols.

Furtagínjols ha dit...

Amic Gínjol, queda tot aclarit. Ja et deia que em pareixia molt respectable que les falles no foren del teu gust, sé perfectament que poden aplegar a ser francament molestes. De fet en alguns fòrum fallers s'està donant ja un debat que considere necessari sobre el divorci entre falles i veïnat. Ah! t'he de dir que a mi em va fer més gràcia encara trobar el teu sobrenom "Gínjol", ja que el nic "Furtagínjols" i "Ginjoler" fa temps que els utilitze en estos menesters cibernètics. Trobe que és una fruita molt local, l'associe molt al nostre poble.