dilluns, 8 de juny del 2009

VOT ÚTIL

Ahir, a les quatre de la vesprada, encara no havia votat. Solc fer-ho al matí, però com que no estava massa entusiasmat... Al final, cap a les cinc, hi vaig anar, amb la meua dona i el meu fill. En entrar a la sala on era la mesa, només hi havia els components i una interventora: del PP. Tothom sap de quin peu coixege, però no em venia de gust explicitar-ho. Així que vaig agafar set o vuit paperetes de partits distints i vaig entrar a l'emprovador. Bé, no és un emprovador, és una altra cosa, però ja m'enteneu. Posí la papereta que volia al sobre i em vaig guardar la resta a la butxaca de darrere del pantaló. Votí, sense més problemes, i me'n vaig anar. En arribar a casa vaig decidir de posar-me a corregir exàmens. Com que feia bo, em muntí la paradeta al corral: una tauleta, els exàmens, els temuts bolígrafs rojos (temuts pels alumnes, no per mi), una grapadora... Problema: la tauleta estava coixa. Més que estar coixa, és que el terra del pati fa pendent per desaiguar. Em va vindre al cap que portava les paperetes que m'havien sobrat. Les vaig traure de la butxaca, les vaig doblegar un parell de vegades, i les posí sota la pota que quedava curta per fer de falca. Perfecte. Intentí somoure la taula però era totalment estable. Vaig sentir la satisfacció de, potser per primera vegada en la meua vida, haver optat pel vot útil.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Genial. Ben útil.
Pep Castellano

Comtessa d´Angeville ha dit...

Estic amb Pep, genial!!!

ginjol ha dit...

Gràcies, Pep, gràcies, comtessa!

Anotacions rizomàtiques ha dit...

Ha ha ha! Eixe és el veritable vot útil! ;-)

Corpi ha dit...

En tant que s'omplin la boca els polítics amb el reciclatge, i el que fan una vegada acabades les votacions, és cremar totes les paperetes. I dic jo: no podrien reciclar-les? A tota Espanya de segur que hi han unes quantes tones de paper.

Departament Llengües ha dit...

És l'únic comentari sobre les eleccions que m'ha interessat, deu ser perquè m'ha fet molta gràcia...

Aina ha dit...

Molt bo!

Anònim ha dit...

Paco Fuster Says:

9 Junio 2009 at 12:51 pm

Acabo de leer en el blog de mi convecino Urbà Lozano, un escritor de Alginet, un breve (apenas 25 líneas) pero ingenioso texto en el que da su particular visión sobre lo que és el voto útil. Si se fían de mi criterio, no dejen de leerlo:

http://ginjol.blogspot.com/2009/06/vot-util.html

Anònim ha dit...

Pumby de Villa Rabitos Says:

9 Junio 2009 at 1:56 pm

Paco me fío de tu criterio: qué buen ejemplo de gilipollas nos muestras. Actitudes como esas son las que, precisamente, tumban la izquierda.

Anònim ha dit...

Pumby de Villa Rabitos Says:

9 Junio 2009 at 6:38 pm

Venga, vale, lo reconozco. Me pasé.

Permíteme, pues, que me explique: me pone frenético la “autoridad” de quien parece estar de vuelta de todo sin haber ido a ningún lado; la excelencia displicente de quien, por su labor, debía ser un modelo de ciudadanía, especialmente para sus alumnos; esa soberbia de quien se cree superior a los demás, miembro de una casta exquisita, sólo porque cuelga de la pared de su comedor un titulillo de incierta suerte. Entonces, pierdo el decoro.

No le niego la razón a Paco Fuster, el autor debe ser, a parte de maestro de escuela, escritor, y no de los malos porque sólo leyendo sus cuatro párrafos ya me ha transmitido todo eso. Un hacha, el señor.

http://justoserna.wordpress.com/2009/06/08/lo-que-han-de-hacer-los-socialistas/